Home Expositie Praktisch
 
   

Het Experiment is het decor van [UN]TITLED: een expositie van de Delftse visueel kunstenaar Dick Peeters.

Zijn werkplaats hangt normaal vol met zijn intrigerende grafische kunstwerken, maar nu zijn ze te zien in Delft. Dick laat zich onder andere inspireren door grootheden van de kunststroming De Stijl, waaronder Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld.

“Goede kunst is recht en hoekig”
vond deze internationaal invloedrijke kunstenaarsgroep. Dat vindt Dick Peeters ook.

 

Dick Peeters - Kunstenaar met vaste hand

   
 

Van jongs af is Dick al gegrepen door geometrische vormen. Als jongen vulde hij vele vellen ruitjespapier met lijnen, zwarte en witte vakjes en soms een kleurtje. Na de MTS ging hij naar de kunstacademie in Den Haag om Architectonische Vormgeving te studeren. Met die kennis en al zijn vaardigheden zette hij zijn maquettebouwbedrijf Mixed Design op en sloeg hij aan het schilderen.

Zijn vaak abstracte ontwerpen zet hij eerst op in grijspotlood om het daarna uit te werken in acrylverf. Het ziet er vaak simpel uit, maar schijn bedriegt. Bij het schilderen gebruikt Dick nooit een liniaal: iedere lijn en elk vlak wordt met zeer vaste hand gemaakt.

 

“Als je niet om je heen kijkt, zie je niets.”

   
 

De werken nodigen uit om te kijken en dat doet hij zelf ook op de vele reizen die hij maakt met zijn vrouw Lonia: “Als je niet om je heen kijkt, zie je niets”.

Verruim ook je eigen blik en laat je meenemen in die onbenoembare wereld van architectuur en illusie!