Onze chef-kok Jethro Geukes liet zich ook inspireren door de kunstwerken van Dirk van Dien en de spreuken van Baltasar Gracián. Hij heeft voor de gelegenheid een prachtig menu samengesteld met heerlijke gerechten geïnspireerd op de Spaanse achtergrond van Gracián. Deze worden geserveerd in het sfeervolle Experiment waar de wanden ditmaal vol hangen met ruim 100 werken van Dirk van Dien.

Voorgerechten

Om te delen
El pan - Brood met Smeersels, salsa de berenjenas
(gegrilde aubergines) & aioli    4,50
Tabla de tapas mixta - Plankje met Spaanse ham, gefrituurde groene peper (pittig/zoet), gemarineerde olijven, crème van geitenkaas
met toast, gebrande amandelen   9,-
 
Vieiras de santiago - Coquille, tomaat, knoflook, brood, citroen   9,-
Esqueixada - Bacalao, paprika, olijf, kumato, peterselie   7,-
Muslo de pato con aceitunas - Eendenbout, olijf,
sinaasappel, groene tomaat   10,-
Sopa de castañas (V) - Kastanjesoep   5,50
Potaje de garbanzos (V) - Kikkererwten/spinazie soep   4,50


Hoofdgerechten

Filete Ibérico - Gegrilde Ibérico filet met spekjes, jus van thijm,
zwarte bonen & witte rijst   16,-
Rape de Andalucia - Andalusische zeeduivel met saffraan    17,-
Filete de ternera - Sukade steak, groene asperges, tortilla,
kastanje & lavendeljus    15,-
Conejo agridulce - Zoetzuur van konijn met patatas bravas   18,-
Paquete tortilla (V) - Pakketje van omelet, courgette & rode biet   11,-
Torreta de setas del bosque (V) - Torentje van paddenstoelen
met wortelcracker   13,-


Nagerechten

Crema Catalana 43 - Crema Catalane met Licor 43 & peer   7,-
Tarta de Santiago - Amandeltaart met kumquat   6,-
Torta de higos - Vijgentaartje met port, thijm & Cabrales   7,50-
Queso - Diverse Spaanse kazen   9,-

 

Reserveer meteen

Alle werkdagen is het Experiment ook geopend van 10-17 uur voor koffie, werken, lunchen en loungen. Ook dan kunt u de werken van Dirk komen bekijken. Ga naar www.experimentdelft.nl voor alle informatie en de lunchkaart.