Het zijn bijzondere tijden. De wereld is volop in beweging. Van een afstandje lijkt het een chaos, maar kijk je beter dan herken je patronen… en zie je dat er keuzes gemaakt moeten worden, dat beslissingen genomen moeten worden om onze toekomst vorm te geven en veilig te stellen. Of zoals Baltasar Gracián in 1647 als eerste spreuk in zijn ‘Handorakel en de Kunst van Voorzichtigheid’ schreef: “Het komt nu op alles aan!”
 
Onder de indruk van het werk van Gracián pakte Dirk van Dien de handschoen en maakte van elk van de 300 spreuken een schilderij.
 
Dirk van Dien bekijkt de chaos in de wereld minzaam en schept orde door die te vangen in prachtige beelden. Bij Chaos aan de Schie kijken we met een zelfde verwondering naar de wereld en proberen we de bezoekers tot nadenken te stemmen met een goed diner te midden van ruim 100 van Dirks werken. 
 

Overige activiteiten

Het team van Lijm & Cultuur is altijd op zoek naar onverwachte culturele pareltjes. Check regelmatig de agenda en je te laten verrassen door een onverwacht optreden, een inspirerende lezing of debat, een gave voorstelling of eigenzinnige cross-over.