back
Home Dineren Lunchen Chef Cultuur Reserveren Praktisch Groepen en bedrijven Lijm & Cultuur

Op zijn veertiende stond Bas Hoog al in de keuken, als afwashulp, en hij ging er niet meer weg. De afwas liet hij al gauw staan om kok te worden. Met zijn passie en talent voor koken klom hij op tot sous-chef bij de 2-sterren restaurants Niven in Rijswijk en Fred in Rotterdam. Nu is hij chef bij Lijm & Cultuur. In dit creatief laboratorium krijgt hij alle ruimte en grijpt hij de kans zijn culinaire talent verder uit te bouwen. Maak kennis met culinair kunstenaar bas hoog (1984). "Nee", zegt hij bescheiden en nuchter: "ik ben geen kunstenaar, maar gewoon een kok".

Hij kookt vanuit gevoel en herinneringen, vanuit zijn hart: “Als je dicht bij jezelf blijft, hoef je niet zo na te denken”. Na zeventien jaar ervaring heeft hij vertrouwen in zijn talent en smaakpalet en gaat hij graag het experiment aan. Zijn grootste plezier beleeft hij aan het ontwikkelen van nieuwe gerechten, de grootste voldoening als het eindproduct geslaagd is en wordt gewaardeerd.

Voor deze editie van de Chaos aan de Schie heeft Bas zich verdiept in de keukens van verschillende landen. “Het is niet zo dat ik gerechten uit die landen maak. Ik heb hele nieuwe gerechten bedacht waarbij ik mij heb laten inspireren door de ingrediënten, bereidingswijzen en gewoonten uit die landen”.